Ulrikkes historie - inden første operation


Allerførst tror lægerne på GN, at Ulrikke er født med en VSD (Ventrikel Septum Defekt). Dog vil de gerne have en rigtig børne-kardiolog til at undersøge hende. Det sker senere samme dag, og dommen falder. Ulrikke er født med en såkaldt truncus - hjertefejlen hedder Truncus Arteriosus Communis. Du kan læse om denne fejl her.

Ulrikke skal opereres inden for 2-3 uger, men jo tidligere jo bedre. Hun har det godt og har ikke spiseproblemer. Derfor besluttes det, at hun fortsat kan være hos mor på barselsafdelingen, men være indlagt på GN, hvor hun skal komme hver 3 time og blive kontrolleret og få mad. 

Inden operationen er det en god ide, at Ulrikke får så meget sul på kroppen som muligt. Derfor bliver hun "tvangs-fodret" med en stadigt stigende mængde ammemælk. Det meste får hun gennem en sonde, der bliver lagt gennem næsen, men af og til får hun også fra flaske.

Fredag den 23. februar - 2 døgn gammel - får vi af vide, at Ulrikke skal opereres den førstkommende mandag, altså når hun er 5 dage. Det er meget svært at forstå, at der er noget galt med hende, da man intet kan se udenpå. 

Matilde og Ulrikke på barselsstuen feb. 2001Om eftermiddagen taler mor med Henrik Ørnbak, der skal assistere ved operationen. Han spår Ulrikke gode odds, da hun har det så godt og viser trivsel.

Storesøster Matilde på 5 år får lov til at overnatte sammen med os på barselsstuen i weekenden. Det viser sig senere, at det er en god beslutning, da det får hende til at føle sig med i begivenhederne og at hun er vigtig for os at have tilstede.

NæsteMatilde og Ulrikke på barselsstuen dagen før operationen