Ulrikkes historie - på børneafdelingen


Ulrikke ligger på intensiv 4141 i 3 døgn - torsdag bliver hun overraskende overført direkte til børne-hjerteafdelingen 4144, lige ved siden af 4141. Vi havde ellers regnet med endnu et ophold på GN, men Morten Helvind syntes, at Ulrikke havde det alt for godt til at være der. - Hun har ikke brug for intensiv pleje, andet end hendes mor kan klare, sagde han, og så udskrev han hende til børneafdelingen!

Dagene på 4144 fra den 29. februar til den 9. marts godt en uge efter, bliver dage med fremgang og stigende optimisme for Ulrikkes sygdom. Hun får det bedre og bedre og slipper efterhånden af med alle slanger, elektroder og til sidst sonden. Mor vil ikke have sonden med hjem, så det skal lykkes at få mad af en flaske. Og Ulrikke er samarbejdsvillig - hun synes nok heller ikke det er sjovt med sonden i næsen.

Ulrikke med tele
Ulrikke med overvågningselektroder og tele

Fredag den 9. marts bliver vi sendt hjem på orlov i weekenden, overlæge Ramsøe mener, at lidt hjemlig hygge vil være den bedste kur for Ulrikke og forbedre hendes vægtstigning. Vi skal komme igen mandag den 12. marts til kontrolvejning og udskrivelse. 

Og Ramsøe får ganske ret - derhjemme spiser Ulrikke meget mere end på sygehuset. Om mandagen til vejningen vejer hun 2470g og har dermed taget 80g på i weekenden. Ulrikke skal fortsat have Spiron (vanddrivende) - forhåbentlig kun en måned tid endnu. Vi bliver udskrevet, og endelig kan Matilde vise sin lillesøster frem i børnehaven!

Næste