Ulrikkes historie - reoperation 2002


Dagen for reoperation - kl. 5.30 ringede vækkeuret. Ulrikke skulle nå at have noget at drikke inden kl. 6.00, hvorfra hun havde drikkeforbud. Så hun fik lidt vand, og så var det badetid – grundig vask i desinficerende sæbe. Kl. 6.30 fik hun Emla på både hænder og fødder, så der var lidt at vælge imellem. Kl. 7.15 fik hun så noget beroligende i numsen, det var meget godt, for hun var ved at være rigtig sulten. Nu blev hun til gengæld fuld som en allike – hun sad og dinglede og sagde sjove lyde og grinede af sig selv. Men hun ville ikke give op og falde i søvn. Kl. 8.00 blev vi hentet af en portør fra hjerte-op og fulgt til operationsstuen. Her lagde vi Ulrikke på lejet – mor tog hendes tøj af, og så kunne vi sige godnat – Frede gav hende masken henover sutten, og så faldt hun stille og roligt i søvn. Pyha – ude af vores hænder. 

Nu skulle vi bare have tiden til at gå indtil kl. ca. 14.00, som Morten havde nævnt som muligt tidspunkt for at være færdig. Det kom til at passe næsten ok – kl. 14.10 kom Morten ind i legerummet hvor vi ventede, og fortalte, at alt var i orden – det var gået fint, Rikke havde fået skriftet homograften med en 14mm Contegra – en vene fra halsen på en ko (!), der smart nok har klapper, der kan bruges. Da Morten var gået kom Frede og sagde, at Ulrikke var klar på intensiv. Jubbi!

Vi sad hos hende og allerede indenfor de første par timer efter operationen viste hun tegn på selv at trække luft udenom respiratoren. Kl. 18.00 tvang sygeplejerskerne hende til selv at komme i gang ved at tage respiratorslangen fra og så prikke til hende med kolde hænder op og ned af ryggen! Og – det lykkedes – hun trak vejret regelmæssigt efter ca. et meget langt minut. Resten af aftenen blev Ulrikke mere vågen, men samtidig mere ked af det fordi hun var generet og måske havde lidt ondt. Men hun havde det så godt at vi turde at gå over på patienthotellet og sove. Om natten vil de prøve at trappe hende ud af medicinen, så hun forhåbentlig kan komme over på børneafdelingen dagen efter allerede. Hun er sgu stadig sej! Godnat søde Rikke! 

Næste