Ulrikkes historie - forundersøgelse


Starten på 2002 blev en tid med psykiske og praktiske forberedelser til operationen. Operationen skulle foregå mandag den 14. og forundersøgelserne skete derfor om fredagen den 11. januar. 


I bad december 2001Billedet er taget i december 2001. Ulrikkes lynlås på maven fra den første operation er meget svær at få øje på, og det er altså synd, at hun så skal åbnes igen allerede. 


Til en forundersøgelsesdag kan man lige så godt sætte hele dagen af til det. Vi møder i børneafdelingen 4144 mellem 9 og 10 - smart, da vi så undgår den værste myldretidstrafik! De har booket tid til røntgen, og den skal overholdes - selvom man tit oplever ventetider på 1-1½ time. Der skal tages blodprøver - det foregår i ambulatoriet 5001 - og på vej derned kan vi få taget et EKG overfor hospitalskirken mellem opgang 4 og 5. Ulrikke blev også vejet og målt: 9100g, 73 cm.

Så skal vi vente på at få optaget journal - det er en af kardiologerne, der gør det. Derefter venter vi på at tale med anæstesilægen - denne gang søde Frede, det er ham, der altid spørger om ens barn helst vil se på balloner, klovne eller bamser på hans operationshue. 

Til sidst det vigtigste af alt: Vi får en samtale med kirurgen - i vores tilfælde stadig Morten Helvind. Ham kan vi høre på i timevis! Han er altid glad og optimistisk - han fortæller på en god og pædagogisk facon hvad han rent teknisk vil gøre - han kan også lægge ansigtet i de alvorlige folder og fortælle om risikoen ved operationen - men bagefter smiler han og siger: Det går jo godt! Og så kan han det der med at blinke med øjet på de rigtige tidspunkter og lægge en trøstende hånd om skuldrene når det er nødvendigt. Hurra for Morten!

Endelig kan vi tage hjem igen med en aftale om at komme igen om aftenen - natten inden operation kan forældre og barn overnatte i en stue på 4144.

Næste