Ulrikkes historie - hjertekat januar 2008


Til kontrollen i oktober 2007 så det ud til, at forsnævringen fra hjertet til venstre lunge var nede på 2mm - hvilket bestemt ikke var godt. Derfor konfererede Tim med Lars Søndergård, en anden af kardiologerne, der også udfører hjertekat. Det var Lars, der lavede den anden af hjertekat'erne på Ulrikke i maj 06. De blev enige om, ud fra de film der var optaget sidst plus billederne fra den nyeste ekko, at indstille Ulrikke til en ny hjertekat i januar 08, med det formål at placere en stent (et lille guldbelagt titanium gitter-rør) lige i forsnævringen, således at stenten kan holde forbindelsen til lungen åben, indtil hun skal have lavet den næste åbne hjerteoperation.

Ulrikke og mor og far var til forundersøgelse tirsdag den 29. januar 2008, hvor det hele gled fint afsted uden alt for meget ventetid.

Dagen efter, onsdag den 30. januar, skulle vi være på afd. 4144 kl. 9, således at Ulrikke kunne være klar til operation kl. 12. Men den pige, der skulle ned kl. 10 var blevet aflyst, så det gik lynhurtigt med at få Emla-plastre på hænderne - ekstra vask i lysken - pre-medicin i numsen osv. 15 min. efter vi var kommet ind på afdelingen, lå Ulrikke klar i sin seng, lettere omtåget af den beroligende medicin.

Ulrikke ligger og venter på at blive hentet af portøren fra Kard. Lab.


Hun blev hentet og kørt ned til Kard. lab. så hun var klar til bedøvelse kl. 10. Som tidligere måtte anæstesi-lægen (Lars Villy) bedøve Ulrikke med maske først, da det var umuligt at finde en åre til en venflon. Hun var en sej tøs; lige inden hun kom ind på operationsstuen var der en sygeplejerske, der spugte hende om hun synes det var surt. Ulrikke sagde, at "ja, det er surt, men det skal jo bare overståes". Der var ikke et øje tørt... 

Det var hårdt at efterlade Ulrikke, men vi gik op på afdelingen igen, far, mor og Matilde, der havde fået lov at komme med på selve dagen denne gang. Hun er 12 år nu, hun ville selv gerne med og se hvad der sker med Ulrikke og vi mente at hun nu er gammel nok til at forstå og reflektere over de ting hun ser. Hun syntes det var hårdt at gå fra Ulrikke, hun græd sammen med os, men det gik over på vej i elevatoren. 

Næste