Ulrikkes historie - almindelig kontrol februar 2011

De sidste 3 år der er gået siden sidste gang Ulrikke blev hjertekat'et, har bare været gode - kontrollerne har ikke vist nogen nævneværdig forværring af tilstanden i højre hjertekammer og i homograften (hendes "reservedel" fra et andet menneske, der fungerer som pulmunaludløb med hjerteklapper fra hjertet til lungerne). Det kunne selvfølgelig ikke blive ved med at gå godt, og ved kontrollen i februar 2011 var det også meget tydeligt, at trykket er blevet alt for højt - mellem 80 og 110mmHg, hvor det hos hende skal være under 70. 70 er grænsen for, at så skal der ske noget.

Det var Tim, vores bedste kardiolog-læge og en af dem vi stoler 100% på, der undersøgte Ulrikke. Han vil nu konferere med de andre læger tirsdag den 1.3.2011 og så får vi besked om de mener de er nødt til at åbne hende for at skifte homograften, eller om det kan klares med en ny teknik, hvor de sætter en ny hjerteklap op med et kateder via lysken - altså ved en hjertekat. De har ikke gjort det så mange gange gennem lysken på et barn, men det er sket før. Det kræver, at de undersøger hvordan hendes kranspulsårer ligger i forhold til det sted, hvor hjerteklappen skal sidde. Og det foregår under alle omstændigheder ved en hjertekat.

Så: Vi skal regne med en hjerteoperation i enten april eller maj måned - og så er det store spørgsmål bare om hun kan klare det med den lille eller er nødt til den store operation, hvor hjertet skal sættes i stå og hun skal i hjertelungemaskine.

Pyh - vi havde ikke forventet det, men alligevel er det ikke en overraskelse, nu har hendes homograft holdt i 8 år og mere kunne vi vel næppe forlange...

Ulrikke sagde øv og mente bare, at hun kunne klare sig med en hjertekat (hun kan godt huske de sidste hjertekat'er) og hun synes at hendes lynlås på brystet er blevet så pæn og den skal ikke ødelægges!

Næste