Ulrikkes historie - ny hjerteklap indsat gennem lysken!

I løbet af marts-april 2011 fik lægerne talt sammen (Tim, hendes sædvanlige kardiolog til kontrollerne, Lars Søndergård, der er ekspert i at sætte hjerteklapper ind via lysken og Morten Helvind, hendes 'sædvanlige' kirurg, der har opereret hende 3 gange). De var blevet enige om, at det sikkert godt kunne lade sig gøre at sætte en ny hjerteklap ind i den gamle og forsnævrede. Det glædede os, og Ulrikke var også meget glad. At operationsdatoen så også betød, at hun har en rimelig god chance for at komme med på lejrskole, det var jo bare et ekstra plus!

Ulrikke var til forundersøgelse onsdag den 4. maj med EKG, vejning og mål, blodprøve, røntgen og anæstesi-samtale. Det tog hele dagen, vi sad 3½ time bare for at tale de 4 minutter med en anæstesilæge og kunne fortælle ham at nej, hun har ingen rokketænder og nej, hun er ikke overfølsom over for noget.
 

Ulrikke og matilde spiller Rommy i ventetiden inden hjertekat

Torsdag den 5. maj mødte vi alle 4 (Matilde var med igen ligesom for 3 år siden til den sidste hjertekat) kl. 8.00. Vi talte lidt med en anden familie, hvis lille søn på 2½ år skulle have lavet hjertekat som den første. Ulrikke var fastende fra onsdag aften og vi havde alle 4 været solidariske, så vi blev efterhånden mere og mere sultne. Først kl. 11.00 kunne vi sige godnat til hende på Kard-Lab, hvor operationen foregår. Det var grænseoverskridende og frygteligt og angstprovokerende, ligesom det har været hver eneste gang.

- Ville det kunne lade sige gøre? - der var risiko for, at en af hendes kranspulsårer sad placeret på en måde, der ville gøre udvidelsen af den nye hjerteklap for farlig.

- Ville det gå godt med at få placeret den nye hjerteklap indeni den gamle, og ville det være muligt at få den udvidet sådan at operationen rent faktisk ville give værdi for hendes kredsløb?


Næste